header1.png
header2.png
header3.png
header4.png
header5.png

Het herkenbare beeld van Dalfsen de blauwebogenbrug en de kerktorenCamping Starnbosch ligt in de gemeente Dalfsen. Buiten de dorpskern. Maar rondom de camping liggen vele leuke dorpskernen.

Dalfsen
Dalfsen ligt op 3,4 Km afstand van de camping. Deze gezellige dorpskern heeft alle grote supermarkten en alle ander winkels die u nodig heeft.
Ook een tal aan bezienswaardigheden heeft Dalfsen. Zo is er de Westermolen die sinds 1818 rond draait als koren- en pelmolen. Naast de molen bevindt zich de winkel waar alle meelproducten uit de molen te koop zijn. Maar ook een tal van producten van boeren uit de omgeving zoals kaas, melk, groente en vlees. De molen is open op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. De winkel gewoon de hele week gedurende winkeltijden. Verder is er in Dalfsen vlak bij het oude station “De zwevende Steen” een prachtig kunstwerk in een prachtige omgeving. En als u daar nu toch staat en even richting de rotonde loopt en daar naar rechts kijkt ziet u het kasteel Rechteren verscholen tussen de bossen liggen. Vele landgoederen in de omgeving behoren vroeger en deels nu nog tot het landgoed rechteren. Het Bos tegenover de camping het ook niet voor niets Het Rechterenseveld.
Tijdens de zomermaanden zijn er in Dalfsen altijd de blauwe bogen dagen. Een gezellige braderie met elke week een ander thema.

gezellig dorpshart van Heino. In het midden de kerk en rondom gezellige eet- en drinkgelegenhedenHeino
Als u bij de camping de andere kant op gaat komt u in Heino terecht. Ook Heino heeft 4 supermarkten en een aantal ander bekende winkelketens. Vooral het gezellige stadshart met allerlei eet- en drinkgelegenheden maakt het gezellig daar. Als u een stukje aan het fietsen gaat moet u zeker eens rond Heino kijken. Bijvoorbeeld bij Kasteel Nijenhuis.

Lemelerveld
Bij de camping weer een andere kant uit komt u in Lemelerveld uit. Gelegen aan de zijkant van het natuurgebied de Lemelerberg. Een kleine dorpskern met een paar leuke winkels die onstaan is door het vestigen van de suikerfabriek langs het Overijssel kanaal. Elke zomer is het altijd zeer gezellig in Lemelerveld tijdens het Sukerbietenfeest.

Gezellig centrum van RaalteRaalte
Als u na Lemelerveld nog even door rijdt komt u uit in Raalte. Een dorpskern met een zeer gezellig winkelcentrum. Met juist weer leuk nog vele kleine zelfstandige winkels. Als u daar dan toch bent. Geloof me u moet echt even een bakkie koffie gaan drinken bij Koffiehuus Hoekman. Met heerlijk gebak uit eigen bakkerij. Raalte heeft in de zomer altijd de Stöppelheane een grote feestweek rond de oogst van granen die dan ook jaarlijks als corso op donderdag met prachtige praalwagens door het dorp rijden.

Ommen
Op 14 Km afstand van de camping, een klein half uurtje rijden ligt het toeristische plaatsje Ommen. Ommen ligt net zoals Dalfsen aan de vecht. In de zomer is er wekelijks de braderie de Ommer Bissingh. En ook een leuk idee ga met de boot vanuit Dalfsen of terug. Leuk in ommen is ook het Tinnenfiguren museum.

Zwolle
Tenslotte de hoofdstad van Overijssel, Zwolle. Een bruisende stad vol met historie en een groots winkelcentrum. Het themapark Dinoland, een prachtige bioscoop, heerlijke restaurantjes, theater, museum de Fundatie en op zaterdag de weekmarkt vol met verse producten. In ze zomer zijn hier vier woensdagen in juli de Blauwvingerdagen.